foto1
foto1
foto1
foto1
foto1Zbirka iz Informatike i računarstva

Zbirka zadataka i testova iz informatike i računarstva, izdata je juna 2015. godine.

Opširnije

Uspesi učenika

Od 2011. godine aktivno učestvujemo na svim republičkim i međunarodnim takmičenjima u Srbiji i postižemo izvanredne rezultate...

Opširnije

ELEKTRONSKO UČENJE

MOODLE platforma sa mnoštvom pitanja lekcija i zadataka.

Opširnije

GALERIJA

Fotografije sa takmičenja, konkursa, prijema...

Opširnije

dabar

Plasman na republički nivo u kategoriji "Dabarčić" (učenici 5-6 razreda) ostavrile su učenice: Tea Milovanović i Anica Stanković  sa po 143 poena. Minimalan broj poena za plasman na republički nivo bio je 108 poena. Republični nivo se održava februara i učestvovaće oko 200 učenika u ovoj kategoriji.

Plasman na republički nivo u kategoriji "Mladi dabar" (učenici 7-8 razreda) ostarili su učenici: Lazar Stanković sa 143 poena i Ilija Đorđević sa 135 poena. Minimalan broj poena za plasman na republički nivo bio je 125 poena. Na republički nivo plasiralo se ukupno 145 učenika.

Mentor svim učenicima bio je Milan Dinić, nastavnik informatike i računarstva.

 

22199052 10210660540362939 1525793568 oDana 29. i 30. septembra 2017. godine u leskovačkom Kulturnom centru održan je finalni deo Međunarodnog filmskog festivala kreativnih filmova - KREF pod pokrovitelјstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nastavnici (mentori) sa svojim učenicima takmičili su se u tri kategorije - Edukativni film, Minecraft film i LIP DUP film.

U finalni deo plasiralo se po deset najbolјih filmova po oceni stručnog žirija, dok su u samom finalu nagrađena po tri najbolјa filma. U kategoriji Minecraft filma prvo mesto osvojili su učenici OŠ „Vuk Karadžić" iz Žitkovca - Lazar Pešić, Anđela Milenković i Jovan Milanović, sa svojim22164061 10210660540082932 2075476623 o nastavnikom (mentorom) Milanom Dinićem, nastavnikom informatike i računarstva. Pored nastavnika i učenika iz Srbije na ovom Međunarodnom festivalu učestvovali su i nastavnici i učenici iz Bosne i Makedonije.

- Nakon prošlogodišnjeg opštinskog konkursa koji je raspisala biblioteka „Vuk Karadžić“ u Aleksincu na temu „Kulturno istorijski spomenici u Minecraft-u“ kada je Lazar Pešić osvojio prvo mesto znao sam da mu je sledeće takmičenje upravo KREF i da ima velike šanse da osvoji jedno od prva tri mesta. Zbog propozicija morali smo da uklјučimo još dva učenika i da krenemo u realizaciju teme KREF-a. Zajedničkim radom došli smo do ovog izvanrednog uspeha - ističe nastavnik Dinić.    

Veliki doprinos u realizaciji ovog filma imala je i Nataša Petrović, pedagoški asistent.

Slike sa svečane dodele nagrada možete pogledate klikom na LINK.

Lazar i Andjela KREFRad Lazara Pešića i Anđele Milenković, učenika osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Žitkovca ušao je u finale drugog Internacionalnog festivala edukativnih filmova KREF u kategoriji Minecraft.

Ukupno deset radova iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine plasiralo se u finale. Reč je o takmičenju gde mogu da učestvuju osnovne škole širom Evrope a imaju zadatak da uz pomoć igrice Minecraft predstave jedno urbanističko rešenje u svom gradu.

Pored učenika, mentor ovim učenicima je Milan Dinić, nastavnik informatike i računarstva.Lazar Pesic i ja

Proglašenje pobednika, dodela specijalnih nagrada žirija i publike održaće se u Leskovcu 29. i 30. septembra 2017. godine.

Da podsetimo, prošle godine Lazar Pešić je osvojio prvo mesto takođe u takmičenju igricom Minecraft kada je napravio virtuelnu šetnju kroz manastir Sveti Stefan u Lipovcu.